NYDA
 

NYDA®: egyedülálló hatásmechanizmus

 

A fejtetű három fejlődési szakaszon esik át: első a "tojás", amelyből a "serke" kikel, amelyből aztán kifejlődik az ivarérett tetű. A tetvesség kezelése során alapvető fontosságú, hogy hatásosan küzdjünk meg a tetű összes fajtájával, bármely fejlődési szinten álljon is. Egészen idáig a szokásos kezelési mód ártalmas rovarírtó szerek használatára alapult, amely ráadásul nem is volt hatékony az összes fejlődési szinten lévő tetűvel szemben. Mindezeken túl ezek az anyagok gyakran váltottak ki idegrendszeri mérgezéses reakciókat (főként a Lindane) - ráadásul a fejtetvek mind ellenállóbbá váltak az ilyen kezelésekre az idők során.

 

A NYDA® megfojtja a fejtetvet

 

Itt jön képbe a NYDA® különleges hatásmechanizmusa. Egyedülálló összetétele révén - két különböző viszkozitású dimetiocont tartalmaz - rendkívül jó terjedési tulajdonságokkal bír. Mélyen a tojás, a serke és a tetű légzőrendszerébe jutva a legkisebb helyeket is kitölti, megakadályozza a gázok cseréjét és - függetlenül attól, hogy milyen fejlődési fázisban is van a tetű - fulladáshoz vezet.

A NYDA® használata maximum 8 órán át szükséges. Ennyi idő eltelte után a tojások is elpusztulnak, így a tetű nem tud tovább szaporodni.

 

NYDA®: hatásos és biztonságos még a kisgyerekeknél is

 

A fizikai jellegű hatásának köszönhetően a tetű nem képes ellenállóságra szert tenni. Mivel a NYDA® csak nagyon ritkán okoz mellékhatást akár már 2 éves kortól is alkalmazható. Használata egyszerű: spray kiszerelése révén a NYDA® könnyen felvihető akár a vékony szálú, hosszú hajra is. Különleges összetétele révén a leghosszabb haj is könnyen fésülhető marad. Minden csomag NYDA® mellé egyértelmű használati utasítást is adunk, amelyben lépésről lépésre leírjuk a termék használatát Önnek.