NYDA
 

Tetvesség tetüírtó nélkül

Milyen következményei lehetnek a kezeletlen tetvességnek?
A tetvesség napjainkban egy igen sűrűn előforduló betegségnek számít. Ám sokan nem szívesen beszélnek róla, sőt sok esetben szégyenletes dologként élik meg a tetvességet, legyen szó gyermekről, vagy akár a felnőtt kori megbetegedésről.
Emiatt előfordul, hogy nem fordulnak időben orvoshoz a tetü által okozott megbetegedéssel, sőt inkább mindenki előtt hallgatnak a betegségről. Ez különösen akkor okozhat problémát, ha egy kisgyermek esetében titkolja el a szülő, a tetvesség tényét. A zárt közösségekben ugyanis rendkívül gyorsan el tud terjedni a betegség, és akár az összes gyermek megfertőződhet.

 

További problémák a tetüírtó használata mellőzésekor


Egy kezeletlen fejtetvesség, akár súlyosabb problémák kialakulásához is vezethet. A nagymértékben elszaporodott tetvek ugyanis, újabb és újabb csípéseket ejtenek a hajjal borított fejbőrön, illetve a nyakon. E csípések helyén pedig, olyannyira erőteljes lehet a viszketés, hogy a vakarózás miatt másodlagos fertőzések alakulhatnak ki. Ilyen például a bakteriális eredetű bőrfertőzés is, amely azonban már sürgős bőrgyógyászati kezelést igényel. A másodlagos fertőzés kialakulásáról árulkodik, ha a bőr felszínén gennyes váladékkal megtelt, petyhüdt falú hólyagok jelennek meg. Ezek az apró hólyagok később kifakadnak, melyek helyén pörkkel borított, gyulladt sebek maradnak hátra. E súlyos következmények elkerülése érdekében, a tetvek felfedezését követően, azonnal érdemes megkezdeni a speciális tetüírtó szerrel való kezelést.

 

Tetüírtó nem szégyenkezés!


Szégyenkezésre pedig igazán nincs okunk a mákszemnyi vámpír jelenléte miatt, ugyanis a fejen kialakuló tetvesség, napjainkban sajnos népbetegségnek számít. Bármilyen hihetetlen is, minden tízedik ember átesett már legalább egyszer élete során, tetvek által okozott megbetegedésen.