NYDA
 

A tetüírtó használata

A tetüírtó alkalmazása előtt mossuk meg a tetütől szenvedő ember haját, langyos vízzel öblítsük le, majd töröljük (de ne szárítsuk!) meg. A tetüírtó szer használati utasításának elolvasása után (!) a tetüírtó szerrel kezdjük meg a kezelést. A tetüírtó szembe ne kerüljön, sebes bőrre ne kenjük. Hatásukat általában hosszú távon fejtik ki, de érdemes erről a tetűírtó használati utasításából tájékozódni.

Mi lesz az utánfertőzéssel?

A tetűírtó azért tetűírtó, hogy elpusztítsa a tetű minden formáját. De az elpusztult serke és az életképes serke között nagyon nehéz szemmel különbséget tenni. A megoldás erre a rendszeres tisztítás, amellyel ellenőrizhetjük, hogy a tetűírtó szer teljes munkát végzett-e. A hajtőhöz rögzült serkék eltávolítása sajnos sokszor nem könnyű feladat, de a jó tetűírtó szer választása mellett nem kell vele sokat vesződnünk.tetu

Az elhalt serkék eltávolítása

Az ecetes fésű és a csipeszes, "kapargatós" módszer egyaránt alkalmas lehet a serkék eltávolítására. Ha ezzel nem volnánk kibékülve, a tetűírtószer használata után egyszerűen vágjuk le a fertőzött hajszálakat. A tetvességgel fertőzött fésűt pár perces forró vízbe mártással, a fertőzött sapkát mosással tehetjük újra használhatóvá.