NYDA
 

A tetvesség nem szégyen

A tetvesség megelőzhető és tennünk is kell a tetvesség megelőzéséért. Ha ugyanis a tetvességgel fertőzött személy (az esetek jelentős százalékában kisgyermek) közösségbe megy és továbbadja a tetvességet, az saját magára is a visszafertőzés kockázatával jár (ez az önző indok). Azonban gyakran nem vagyunk felkészülve a tetvesség felismerésére és kezelésére.

Hogyan vehetem észre a tetvességet?

A tetvesség leggyakrabban nem az első gondolatunk. Ha a fültő környékén gyakran érzünk viszketést, a fejbőrön apró, vörös pontokat látunk kialakulni - ezek mind a tetvesség jelei lehetnek. Ha a tetvesség már kialakult, fontos, hogy higgadtan nézzünk vele szembe és megkeressük a megfelelő tetűírtó szert.

Hogyan előzzem meg a tetvességet, ha gyermekem fertőzött csoportba jár?

A tetüírtó szerek használata sosem árt. Így tehát a rovarírtószer mentes tetüírtók jó szolgálatot tehetnek nem csak a tetvesség elhárításában, de a tetvesség kialakulásának megelőzésében is. A tetvesség kialakulás előtt is érdemes ezek használata, ha veszélyeztetettnek érezzük magunkat / családtagunkat.

Tetvesség = szégyen?

Semmi esetre sem! A tetvesség a legjobb családokban is előfordul, nem feltétlen az elhanyagoltság miatt, egyszerűen fertőzés miatt alakul ki. Így tehát ne érezzük magunkat frusztráltnak, hogyha hívatlan vendégek vannak a hajunkban, csak tegyünk ellene, a mára már egyszerűen és könnyen alkalmazható tetűírtószerekkel!